SKVLSwedish Flag

Kohteet

Sipoo, Gesterbyn kylä, Kråkön saari, Sipoo

Sipoo, Gesterbyn kylä, Kråkön saari, Sipoo

Sipoon Gumbostrandin saaristossa, Kråkön saaressa hieno lomakokonaisuus nyt myynnissä

1,5 kerroksinen omakotitalomainen lämpöeristetty vapaa-ajankiinteistö 335 000 €

Sipoon Gumbostrandin saaristossa, Kråkön saaressa hieno lomakokonaisuus nyt myynnissä.
Kokonaisuus pitää sisällään 14600 m2 suuruisen tontin, jolla n. 95 m + n. 130 m omaa rantaa sekä saaren itä- että länsipuolella. Itäpuolella on syvä ja turvallinen venesatama ja länsipuolella on aivan fantastiset avomerinäkymät, kallio- ja kivirantaa. Kaavan mukainen rakennuspaikka RA-1 on saaren itärannalla, länsirannalle ei saa rakentaa, M-1 aluetta kaavan mukaan. Tilalla on aikoinaan 1900-luvun alussa rakennettu 1,5 kerroksinen huvila, joka on laajennettu 1950-luvulla sekä 1993.
Alakerroksen pinta-ala on arviolta noin 84 m2 ja todennäköisesti sen lisäksi tulee talon yläkerta mutta pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, joten ovat suuntaa antavat. Alakerroksessa on avarat tilat, olohuone, tupakeittiö, kodinhoitohuone, sauna ja suihku sekä mukava lasiveranta. Yläkerroksessa on kaksi makuuhuonetta, WC ja avoterassi. Kiinteistössä on sähköä ja kaksi kaivoa (porakaivo ja rengaskaivo). Vesi-WC:lle ei ole todennäköisesti viranomaislupaa. Tyhjennyksen voi suorittaa itse tai tilata Winbergin Karhusaaresta tyhjentämään sen. Tontin itäpuolella on oma laituri, Lip-Lap.
Rakennusoikeutta on jäljellä osayleiskaavan ja Sipoon rakennusjärjestyksen mukaan. Kokonaisrakennusoikeus on 220 k-m2, josta loma-asunto 100 k-m2 ja muut rakennukset rakennusjärjestyksen mukaiset.
Myyntiä ja esittelyä hoitaa: LKV Christer Blomqvist AFM, 0400604460, christer.blomqvist@volanen.fi

Tyyppi
Loma-asunto
Asuinpintala-ala
84.0 m2
Kokonaispinta-ala
100.0 m2
Tontin pinta-ala
14600 m2
Myyntihinta
335 000 €
Velaton hinta
335 000 €
Lisätiedot
Talon vanha osa on perustettu kivisokkelilla (graniitti) ja uusi laajennusosa betonisokkelilla. Keittiön alla tuulettuva alapohja. Rakennuksessa on villaeristys, 5" paitsi joissakin paikoissa on vanha sahapuru jätetty ja lisätty villaa + bitumi/Leijonalevy. Tilalla on osuus yhteiseen jakamattomaan vesialueeseen, joka on yhteensä 341,06 hehtaaria, jakautuen 4 palstaan. Tilan osuus (osaluku) on 0,180000.
Kunto
Tyydyttävä
Keittiö
Valkoiset kaapistot, todella tilava tupakeittiö, jossa m.m. varaava takka. Sähköliesi, jää-pakastinkaappi.
Huoneet
4
Kylpyhuone
Talon alakerroksessa on kodinhoitohuoneen yhteydessä suihkutila ja sauna. Yläkerroksessa myös suihkumahdollisuus, jota ei käytetty vuoden 1993 lähtien kun elintasosiipi (sauna, suihkutila ja kodinhoitohuone) alakertaan valmistui.
Sauna
Kyllä
Kaavatilanne
Osayleiskaava
Kaavatiedot
Sipoon kunta
Kattotyyppi
Harjakatto, huopakatteella (1985-86)
Lämmitys
Sähkö- ja puulämmitys. Ilmalämpöpumppu ei toimi juuri nyt.
Ikkunoiden suunta
Kaikkiin ilmansuuntiin
Rakennusvuosi
1900
Rakennusmateriaali
Lautaa, villaeristys. Alapohjassa osittain purua ja osittain villaa
Kerros
1,5
Peruskorjaukset
Kokonaisuus on tyydyttävässä kunnossa, kohtuullisen siisti ja idyllinen vanha rakennus mutta vesikate tulisi uusia lähiaikoina, tuuletusta lisättävä sisätiloissa, saunan pinnat uusittava, julkisivupesu ja/tai maalaus jne. Rakennuksen vanhin osa/olohuone on rakennettu 1900-luvun alussa, laajennettu 1951 ja elintasosiipi on rakennettu 1993 (sauna, kodinhoitohuone ja suihku), yläkerta on otettu asuinkäyttöön myöhemmin, todennäköisesti 1980-luvulla. Huopakate on vuodelta 1985-86 ja se on kunnossa mutta todennäköisesti uusimisen tarpeessa lähivuosien aikana, talon lautaverhous uusittu arviolta vuonna 2000. Muoviset vesi- ja viemäriputket 1993. Rakennuksen lämpöeristys on 5" villaa, laitettu arviolta vuonna 1983-84. Lämminvesivaraaja 1993, talon kolmilasiset ikkunat uusittu vuonna 1981 kun nykyinen omistaja on ostanut tämän kiinteistön. Keittiön kaapistot on uusittu. Sisämaalauksia tehty vuosien varrella. Rakennuksen julkisivu on paikka paikoin likaantunut johtuen liian lähellä olevista koivupuista, jotka nyt kaadettu. Julkisivu/lautaverhous on puhdistettava (aloitettu mutta on vielä hieman kesken).
Palvelut
Gumbostrandissa elintarvikekioski, ravintola, satama, kauppa Västerskogissa ja Söderkullassa, Koulut: Mantereella, lisätiedot, sipoo.fi
Muut kustannukset
Varainsiirtovero 4 % kauppahinnasta