SKVLSwedish Flag

Kohteet

Porvoo, Ernestas, Ernestantie 4

Porvoo, Ernestas, Ernestantie 4

Iso perhetalo Porvoon länsipuolella!

320 000 €

Porvoon länsipuolella, Ernestasin kaava-alueella vuonna 2007-2008 valmistunut Design-Talo Oy:n talomalli Vihtori. Puurunkoinen, lautaverhoiltu talo peltikatteella.
Talon koko on peräti 194 kem2 ja asuinala on noin 175 htm2, 2-kerroksinen talo.
Alakerroksessa on 2 mh, oloh, ruokailutila, keittiö, eteistila, kodinhoitohuone, erillinen WC sekä saunaosasto, arvioidut pinta-alat noin 104 htm2 / 121 kem2.
Yläkerroksessa on 3-4 makuuhuonetta, aulatila, vaatehuone, sekä WC-pesutila ja parveke, arvioitu pinta-ala noin 71 htm2 / 82 kem2. VRK:n ja Porvoon kaupungin rekisterin mukaan asuinrakennuksen brutto pinta-ala on 194 kem2, tilavuus n. 610 m3, joka hieman poikkeaa piirustuksissa esiintyvistä pinta-aloista, jossa bruttoala on +9 kem2 = yhteensä 203 kem2.
Rakennuksen alakerta lämpiää sähköllä toimivalla varaavalla lattialämmityksellä sekä varaavalla Uuniseppien kaakeliuunilla ja yläkerta lämpiää sähköpattereilla.
Ilmalämpöpumppu ei toimi tällä hetkellä. Energiatodistuksen perusteella suositellaan asennettavaksi yksi tai kaksi ilmalämpöpumppua, jolloin saadaan energiankulutusta pudotettua merkittävästi (kuten myös rakennuksen e-lukua).
Talossa on käytetty kohtuullisen laadukkaita materiaaleja (vuosimallia 2007) ja talo on tällä hetkellä kohtuullisen hyvässä kunnossa mutta toki asumisenjäljet näkyvät.
Pihalla on lisäksi noin 48 kem2 suuruinen lämpöeristetty autotallirakennus ja sen vieressä entinen autokatos, joka on nyt levytetty kahdella seinällä (tähän toimenpiteeseen ei ole rakennuslupaa).
Molemmat rakennukset (asuintalo ja autotalli) ovat lopputarkastamatta ja se jää ostajan vastattavaksi. Rakennustarkastajaa Jimi Karlssonia on konsultoitu asiassa ja häneltä saatu ohjeet miten menetellä saadaakseen rakennukset lopputarkastettua.
Esittelyä ja myyntiä hoitaa: LKV Christer Blomqvist AFM, christer.blomqvist@volanen.fi, +358400604460.
Esittelyt toistaiseksi vain sopimuksen mukaan!

Tyyppi
Omakotitalo
Asuinpinta-ala
175 m²
Kokonaispinta-ala
194 m²
Tontin pinta-ala
1940 m²
Kunto
Hyvä
Keittiö
Jääkaappi (Rosenlew), erillinen pakastin (Rosenlew), erillisuuni, liesi (Rosenlew), liesituuletin ja astianpesukone
Huoneet
7
Kylpyhuone
WC-istuin, lattialämmitys, bidee-suihku ja suihku
Sauna
Paneloitu. Saunassa Heti Valmis kiuas. Laattalattia. Ikkunallinen sauna.
Kaavatilanne
Asemakaava
Kattotyyppi
Harjakatto / Pelti
Lämmitys
Sähkö ja puu
Parveke
Ulostyönnetty
Rakennusvuosi
2008
Rakennusmateriaali
Puu
Peruskorjaukset
Ei mainittavia/ tai suurempia korjauksia tehty.
Muut kustannukset
Lämmityskustannuksia on vaikeata eritellä kiinteistön kokonaissähkönkulutuksesta, joten ilmoitetaan vain mikä on kiinteistön kokonaissähkönkulutus, keskimäärin noin 26.150 kWh vuodessa. Vuosien 2020 ja 2021 on sähkönkulutus ollut yhteensä 52.321 kWh, eli keskimäärin noin 26.150 kwh vuodessa. Uudet rakennusluvat on haettavaa sekä asuinrakennukselle että autotallirakennukselle. Rakennusvalvonnan kustannukset niistä ovat suuruusluokassa noin 2530-2600 euroa. Sen lisäksi tulee useita pikkuasioita, kuten palovaroittimien hankkiminen ja asentaminen, mahdollisten turvalasien kalvojen lisääminen (Junnu-neon Oy), mikäli ikkunan alareuna on alle 0,70 m lattiasta, uudistaa koneellisen ilmanvaihtokoneen sekä vastaavan työnjohtajan palkkaaminen kuten myös LVI-puolen vastaavaa mestaria jne. Tarkemmat tiedot saa alan ammatilaisilta. Suositeltavaa on (mutta ei pakollista tässä vaiheessa) on hankkia ilmalämpöpumput, jolloin saavutetaan paljon parempi e-luku ja energiasäästöä. Kaikki edellä mainitut asiat jäävät ostajan tehtäväksi ja kustannettavaksi. Porvoon kaupungin rakennusvalvonnan rakennustarakastajan yhteystiedot ovat: jimi.karlsson@porvoo.fi, jolta saa tarkemmat vaatimukset lopputarkastukseen.